QLL Kvantum Nyelvtanulás

Nyelvvizsgára készülőknek

A nyelvismeret, a nyelvtudás és a vizsga-nyelvtudás más.
Aki a nyelvet ismeri, használni is tudja, fel tud készülni a nyelvvizsgára
, ám aki az egész nyelvtanulását a vizsga-követelményeknek rendeli alá, az megfizetheti ennek később az árát.

Többféle nyelvvizsga van, és több szempont átgondolásával célszerű közülük választani.
Ha diplomához szükséges,
meg kell tudni, hogy az iskola melyik nyelvvizsgákat fogadja el (továbbá, hogy általánost vagy szakmait írnak-e elő). Ha valaki külföldi egyetemre  szeretne menni, úgyszintén tudakozódnia kell erről.

A nyelvvizsga.lap.hu oldalon a legtöbb nyelvvizsgáról megtalálhatjuk a szükséges információkat. Az adott nyelvvizsga honlapján mintateszteket (sample test) lehet letölteni. Van olyan vizsga is, ahol ingyenes próbavizsgát tehetünk – ezt a lehetőséget érdemes kihasználni. A legtöbb vizsgát az ún. Közös Európai Referenciakerethez igazították. Tehát nagyjából ugyanaz a tudásszint kell mindegyikhez. Több feladattípusban is eltérnek az egyes nyelvvizsgák, ezért előfordulhat, hogy az egyik vagy a másik feladattípus  jobban megy valakinek. A legfontosabb mégis az, hogy először el kell jutni egy magasabb tudásszintre, és csak utána érdemes nyelvvizsga feladatokkal foglalkozni.

A látszat néha csal:
Számos marketing-anyaggal találkoztunk már, ami olyan látszatot kelt, mintha a nyelvvizsgázónak előnyt jelenthetne vizsgája elbírálásában az, hogy ugyanabban a nyelviskolában bonyolítják le az egyébként államilag akkreditált nyelvvizsgáját, amelyikben tanították. Szerencsére ennek a látszatnak semmi alapja nem lehet, hiszen a nyelvvizsga lebonyolításában, elbírálásában olyan személyek nem vehetnek részt, akik az oktatásában részt vettek.

Nyelvvizsga-előkészítők


Az új LanguageCert  nyelvvizsgára - partnerintézményi minőségünkben - igénytől függően - B1 szintre 60 órás, B2 szintre 90 órás - felkészítő tanfolyamokat indítunk.
Ezeknek aktuális lehetőségeiről, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!

© 2018 Minden jog fenntartva! Relaxa Kft., Budapest