QLL Kvantum Nyelvtanulás
E-mail cím:

Antispam: a megadott e-mail címet harmadik személynek nem adjuk ki. A hírlevélről bármikor le lehet iratkozni.

Az aktuális cégadatok:

Rövid név: Relaxa Kft. (Teljes név: Relaxa Nyelvi Centrum Kft., székhely: 1093 Budapest, Közraktár utca 22 B I. em. 5.)
Levelezési címünk, irodánk, nyelviskolánk:
1095 Budapest, Közraktár u. 22B.
Elérhetőségeink: tel. és fax: (1) 267 1111, email: relaxa.titkarsag@t-online.hu skype név: relaxa.villamnyelviskola.bp

Ügyvezetők: dr. Makara György, dr. Makara Tamás,
Oktatási vezető: Borsovszky Éva,
   

A VillámTörténet - dióhéjban:

1988 februárjában nyílt meg mintaboltunk a Relaxa tananyagokkal és a Relaxomat készülékkel.
A relaxációs nyelvtanulásé
volt az első - de csak 7 évig tartó - korszak.
Az új korszak a VillámMódszeré. Életképességét, hatékonyságát a gyakorlatban sokszorosan bizonyította.
Megszüntette az ismételgetéses tanulást, és vele a relaxálást, helyükbe a természetes, felfedező, ráismeréses, élményalapú tanulás lépett.

 

1995 nyarán(!) Hajdú Zsuzsa orgonista 14 napos VillámNémet nyelvtanulási rekordja volt az első bizonyítéka az új módszer rendkívüli eredményességének. Az idegen nyelv alapjainak és az elemi kommunikációs készségnek egy ilyen gyors, csupán 2 hetes kemény tréningen való elsajátítása a VillámNyelviskolában mindennapos lehetőséggé vált bárki számára. Diákok körében nyáron, felnőttek körében egész évben sok év óta töretlenül igen kedvelt, keresett is.


Módszerünk indulása, története

A "Villám" fényében - Antológia '95-'97 - könyv,
Hét Matador Kft., Bp., 1997
Szerkesztette.: Makara György, Illusztrálta: Sárközy Endre

Tartalomjegyzék és részletek a könyvből itt!

Az Első VillámNyelviskolát 2000-ben nyitottuk meg Budapesten.

Jó hangulatú, szorongásmentes élménnyé vált itt a nyelvtanulás. Kezdetben a résztvevők saját, akkor még hangkazettás VillámTananyagukkal - tanári irányítással - helyben végezték el a hétlépcsős nyelvtanulás fázisait. A módszer azóta több, igen jelentős megújuláson ment át.

Az egyik ilyen fordulat a digitális VillámTananyag kialakítása és a tanfolyami tréningen való alkalmazása.
A másik
a VillámExpressz térning feltalálása, bevezetése. Ez hiánypódló, kitűnő eszköznek bizonyult a hibás nyelvi beidegződések rehabilitációjára, valamint az örökös újrakezdők ciklusaiból való kizökkentésére: az általuk korábban tanultak felfrissítésére, használhatóvá tételére, a tananyag átismétlésére, és egy sokak által elképzelhetetlen, gazdaságos nyelvoktatásnak, a nagylétszámú, akár 50, 100 vagy 200 fős tanulócsoporttal való minőségi nyelvtanítására. (Ezt bizonyította be rögtön a módszer indításakor a budapesti Moulin Rouge nézőterét megtöltő tréningünk.)

Az angol, német, francia, olasz és spanyol digitalizált tananyagunkat anyanyelvi kiejtéssel szólaltatja meg a komputer. Miközben a szöveg mondatról mondatra elhangzik, a vetítő vásznon olvasható is.
Ettől a gyakorlás közben az olvasás és a helyesírás szinte észrevétlenül, magától rögzül.

Megszólaláskor karmesteri pálca mozdul a tanár és a tanulók kezében, mely természetes mozgást, fizikai aktivitást társít az idegen nyelvi beszédhez.
A résztvevők kórusban, fennhangon, helyes kiejtéssel ismétlik a szöveget.

A digitális tananyag általánossá vált 2004-re. Komputerrel, projektorral szereltük fel tantermeinket és nyelvtanításunk már kizárólag digitális alapon folyik a VillámNyelviskolában. A spontán, és mégis helyes beszéd természetes tanításában is döntő változást hozott elméleti fejlesztésünk, és sikeres, gyakorlati alkalmazása. A leckék eredeti mondataihoz kapcsolódó új mondatok sokaságával a nyelvi zsonglőrködés fortélyainak megmutatása és megtanítása nyelvtanításunk középpontjába kerültek.

De nincs megállás - itt a Tangó, és annak bővítései, újabb és újabb megújításai!
Vele akár kisgyermekek is biztonságosan tanulhatnak a családban, nyelvtanár nélkül is idegen nyelveket, hiszen anyanyelvi kiejtési mintát nyújt, és önellenőrzést /korrigálási lehetőséget biztosít a program mind öntevékeny, mind a tanári vezetéssel kombinált nyelvtanuláshoz mindenkinek. Ez egy teljesen új elvekre és eljárásokra épülő, interaktív tananyagunk. - részleteit lásd a vonatkozó részben.

© 2017 Minden jog fenntartva! Relaxa Kft., Budapest