QLL Kvantum Nyelvtanulás

Az aktuális cégadatok:

Rövid név: Relaxa Kft. (Teljes név: Relaxa Nyelvi Centrum Kft., székhely: 1093 Budapest, Közraktár utca 22 B I. em. 5.)
Levelezési címünk, irodánk, nyelviskolánk:
1095 Budapest, Közraktár u. 22B. I.emelet 5.
Elérhetőségeink: tel. és fax: (1) 267 1111, email: relaxa.titkarsag@t-online.hu skype név: relaxa.villamnyelviskola.bp

Ügyvezetők: dr. Makara György, dr. Makara Tamás,

A VillámTörténet - dióhéjban:

1988 februárjában nyílt meg mintaboltunk a Relaxa tananyagokkal és a Relaxomat készülékkel.
A relaxációs nyelvtanulásé
volt az első - de csak 7 évig tartó - korszak.
Az új korszak 1995-től a VillámMódszeré, a továbbfejlesztett módszer neve - 2016-tól -  QLL módszer.
Életképességét, hatékonyságát a gyakorlatban sok ezerszeresen bizonyította
.
Kezdettétől fogva megszüntette az ismételgetéses tanulást, és vele a korábbi relaxálást. Helyükbe a természetes, felfedező, ráismeréses, élményalapú tanulás lépett.

 

1995 nyarán(!) Hajdú Zsuzsa orgonista 14 napos VillámNémet nyelvtanulási rekordja volt az első bizonyítéka az új módszer rendkívüli eredményességének. Az idegen nyelv alapjainak és az elemi kommunikációs készségnek egy ilyen gyors, csupán 2 hetes kemény tréningen való elsajátítása a VillámNyelviskolában mindennapos lehetőséggé vált bárki számára. Diákok körében nyáron, felnőttek körében egész évben sok év óta töretlenül igen kedvelt, keresett is.


Módszerünk indulása, története

A "Villám" fényében - Antológia '95-'97 - könyv,
Hét Matador Kft., Bp., 1997
Szerkesztette.: Makara György, Illusztrálta: Sárközy Endre

Tartalomjegyzék és részletek a könyvből itt!

Az Első VillámNyelviskolát 2000-ben nyitottuk meg Budapesten.

Jó hangulatú, szorongásmentes élménnyé vált itt a nyelvtanulás. Kezdetben a résztvevők saját, akkor még hangkazettás VillámTananyagukkal - tanári irányítással - helyben végezték el a hétlépcsős nyelvtanulás fázisait. A módszer azóta több, igen jelentős megújuláson ment át.

Az egyik ilyen fordulat a digitális VillámTananyag kialakítása és a tanfolyami tréningen való alkalmazása.
A másik
a VillámExpressz térning feltalálása, bevezetése. Ez hiánypódló, kitűnő eszköznek bizonyult a hibás nyelvi beidegződések rehabilitációjára, valamint az örökös újrakezdők ciklusaiból való kizökkentésére: az általuk korábban tanultak felfrissítésére, használhatóvá tételére, a tananyag átismétlésére, és egy sokak által elképzelhetetlen, gazdaságos nyelvoktatásnak, a nagylétszámú, akár 50, 100 vagy 200 fős tanulócsoporttal való minőségi nyelvtanítására. (Ezt bizonyította be rögtön a módszer indításakor a budapesti Moulin Rouge nézőterét megtöltő tréningünk.)

Az angol, német, francia, olasz és spanyol, legújabban az orosz digitalizált tananyagunkat anyanyelvi kiejtéssel szólaltatja meg a komputer. Miközben a szöveg mondatról mondatra elhangzik, a monitoron/vetítő vásznon olvasható is.
Ettől a gyakorlás közben az olvasás és a helyesírás szinte észrevétlenül rögzül.

Tanfolyamainkon karmesteri pálca mozdul a tanár és a tanulók kezében. A résztvevők kórusban, fennhangon, helyes kiejtéssel ismétlik a szöveget. Ez természetes mozgást, fizikai aktivitást társít az idegen nyelvi beszéd helyes ritmusához, hangsúlyaihoz, tempóváltozásaihoz.

Komputerrel, projektorral szereltük fel tantermeinket és nyelvtanításunk már kizárólag digitális alapon folyik a VillámNyelviskolában. Büszkék vagyunk arra, hogy eredeti elméletet alkotva nyelvtanításunk középpontjába kerültek a leckék alapmondataihoz kapcsolódó, nyelvileg, nyelvtanilag eltérő új mondatok: a nyelvi zsonglőrködés. Ennek fortélyaiból természetes módon lehet a nyelvhasználati szokásokat kiismerni. Úgy, hogy ennek szabályszerűségeiről kezdetben szó sem esik. 

A Tangó programunk, és annak bővítései, megújításai lehetővé tették, hogy akár kisgyermekek is önállóan, nyelvtanár nélkül tanulhatnak idegen nyelveket. A program mindig hiteles, anyanyelvi kiejtési mintát nyújt, és biztosítja a teljes megértést. Sőt, az önellenőrzésre is lehetőséget biztosít. 

© 2019 Minden jog fenntartva! Relaxa Kft., Budapest