QLL Kvantum Nyelvtanulás

Szenvedélyek – szenvedések

Szerkesztette: Popper Péter

(2 CD + könyv)A káprázat örvénye (A kábítószer)
Írta: dr. Popper Péter

“Nem a valóság, annak égi mása.” Vagy pokoli mása?
Mi a kábítószer? Menekülés a világból az illúziókba, vagy az emberi agy eddig ismeretlen megismerési lehetőségeinek megnyitása?
Betegség vagy züllöttség? Gyengeség az élet mindennapos terheinek elviselése helyett, vagy vakmerőség: játszani a tébollyal, akár a tönkremenés árán is? A történetben generációk küzdelme bontakozik ki.
Az egymástól távol élő apa és fia levelezésében szertefoszlik a szó nehézkessége, és peregni kezd a puszta dráma. Ez a kazetta az ember örök kíváncsiságáról, kalandvágyáról szól, áhítozásáról a rendkívüli, a felfokozott iránt. És mi rá a válasz? És mi a megoldás?

A palack szelleme (Az alkohol)
Írta: dr. Lajtavári László

E kazettánk a magyar társadalom egyik legfájóbb problémájához nyúl: az alkoholizmushoz. Azt a kísértést mindenesetre kikerüli, hogy frázisokat mondjon, és “leszokási recepteket” adjon. Ám a fő kérdésre ő is keresi a választ: miért iszol? A történetben megelevenedik az alkohol drámájának mind az öt felvonása: a bűnbeesés, a vezeklés, a föloldozás, a rövid ideig tartó üdvözülés és azután újra a bűnbeesés, s megint minden elölről. Az alkoholisták többsége játszmát játszik, vagyis grandiózus szerepet, amelyhez vannak partnerei is, a családban és környezetében. Ez egy olyan “gém”, amelyben mindenki szenved, és mindenki ragaszkodik ahhoz, hogy szenvedéseit megismételhesse.

© 2019 Minden jog fenntartva! Relaxa Kft., Budapest