QLL Kvantum Nyelvtanulás

Rekordok és adatok

Földközi-tengeri hajóút - 1998 nyara Mit mondanak a résztvevők?

V. Nagy Attila

Tévé-operatőrként RTL Klub és CNN-tudósításokhoz forgattam. Napi 7-8 órás tanulásra nem, de ötre nekem is tellett. Angolból teljesen kezdő voltam. Csak az első három kazettán hangzottak érthetetlenül a szövegek.
A második heti vacsoráknál aztán amerikai asztaltársaságba cseppentünk, s végig angolul beszélgettünk! A kapitány meg egyenesen hitetlenkedett kilencnapos angolomon egy interjú során!
Büszke vagyok: a 14. napon sikeres angol vizsgát tettem!


Sándy Gabriella

Egy hír az újságban, néhány telefon, – s indulás felfedezni a Földközi-tenger csodáit. No meg azt az ismeretlen német nyelvet! A felfedezés öröme már a harmadik napon rámköszöntött. Az első hét végén pedig ujjongva tértem vissza a hajóra a Bariban tett kirándulásról: „Képzeljétek! Egy született némettel beszélgettem, és megértettük egymást – németül”! Néha kerestem a szavakat, de a téma bármi lehetett: jóga, család, a vegetárius étkezés megoldása a hajón stb.
Eljött a 14. nap. Az ECL nyelvvizsga szóbeli részein „jó turista A-szinten” – én is megfeleltem!


Zamaróczy Ádám

Az első napokban engedtem, hogy a „tudás” csak úgy folyjék a fejembe. Önállóan mondatot alkotni pár nappal később próbáltam meg. És ekkor megtörtént maga a csoda! Azon vettem észre magamat, hogy német anyanyelvű útitársaimmal németül társalgok. Két hét hamar eltelik!
Amint vártam is, a vizsga beszédkészséget és szövegértést mérő részei jól sikerültek
.

Visszatekintve: ez volt életem eddigi legnagyobb szellemi kalandja!


A társak a hajón – szinte egyöntetűen – dicsérik a módszert.
Azt mondják, hamar sikerélményt ad. Komolyan bólogatok, s azt gondolom: én lehetek a kivétel, aki erősíti a szabályt.
M. Kiss Csaba

vissza

 

© 2023 Minden jog fenntartva! Relaxa Kft., Budapest