QLL Kvantum Nyelvtanulás

Az ELTE professzorának ajánlása:

A Villám Nyelviskola két tanfolyamának oktatásában is részt vettem;
úgy gondoltam, aki 25 éve tanítja az angol nyelvet valamilyen formában, annak -  legalábbis - illik. Tetszett a módszer dinamizmusa, és főleg a szabadság, amelyet tanárainak és hallgatóinak egyaránt biztosít.

Ajánlom a tanítást éppúgy, mint a tanulást a Villám Módszerrel
még
azoknak is, akik idegenkednének tőle: hátha annyira megszeretik, hogy számukra már ez lesz "A" módszer. Legalább próbálják ki!
A nyelvtanulás és nyelvoktatás, mint minden más, nagyon függ az egyéniségtől.
Könnyen el tudom képzelni, hogy sokaknál villámgyorsan találkozik majd egyéniség és villámmódszer.

Kállay Géza, Ph. D., habil., egyetemi tanár
az ELTE Angol-Amerikai Intézetének volt igazgatója,
a BA és az MA Anglisztika Programok vezetője,
az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskola Tudományos Tanácsának törzstagja


Mit mondanak nyelvtanáraink?

Régebben én is a nyelvtanítás elengedhetetlen részének tartottam a nyelvtanozást, a szótanítást, a drillezést és a házi feladatokat, amikor még a Marx Károly Közgazdasági Tudományegyetem angol tanszékének adjunktusa voltam.
Belefásultam, és pályaelhagyó lettem: a Magyar Televízióban kulturális műsorokat szerkesztettem.
Egyszer egy kollégám hívott, hogy ismerjek meg egy új nyelvtanítási módszert. Azt mondtam, "hat lóval se tudsz elvinni oda"...
Aztán a kíváncsiság mégis elhozott, és... Beláttam, hogy mindent, amit addig a nyelvtanításról gondoltam, el kell vetnem.
Nem volt könnyű! Tíz éve vagyok már itt. Részt veszek a nyelviskola vezetésében, a módszer fejlesztésében, a tananyagok kidolgozásában. Eddig - itthon és külföldön - több mint kétszáz VillámNyelvtanárt képeztem ki.
Most már hat lóval se tudnának elvinni innen!

Borsovszky Éva
oktatási vezető, okl. angoltanár


Nincs olyan nyelvtanár, aki éveken át lendületesen képes oktatni egy nyelvet anélkül, hogy hinne az általa alkalmazott módszer vagy módszerek hatékonyságában. Ha van, az "favágó", akinek óráiból diákjai sem profitálnak. Nekem szerencsém volt, mert rátaláltam a Relaxára. Éveken át élvezettel tanítottam, majd négy évre családostul kiköltöztünk Angliába.  Nemcsak Magyarországra, de a nyelviskolába is hazatértem, ahol távollétem alatt tökéletesedett az egyébként is éveken át fejlesztett módszer. Az órákon használt új software megkönnyíti a tanár munkáját, és korlátlan szabadságot is biztosít számára, hogy az órát a diákjai szintjéhez, igényeihez mérten alakítsa. Bár a leckék mondatait szinte már kívülről tudom, a software adta lehetőségek segítségével nem unatkozom. És ha én jól érzem magam, szerintem a diákjaim is.

Budai Andrea
okl. angoltanár

A konkrét szituációkban elhangzott beszédre, ezek élményeire és jelentésükre jól emlékszünk.
Sok ilyen élményből pedig kialakul a beszéd megértés, és aztán a beszélni tudás,
hiszen korábbi nyelvi élményeink és képzeletünk közvetlen összekapcsolódásai oda-vissza könnyen aktivizálhatókká válnak. Az élményalapú nyelvtanulásra és gyakorlásra minden lehetőség adott a Villám-tananyagokkal és a Villám Nyelviskolában. Így nyelvtanulóink hasznos, valódi nyelvtudásra tesznek szert. Jó hangulatban tanulnak meg egyre jobban és jobban beszélni. Ezért jó itt tanítani és tanulni.

Nagy Áron
okl. angoltanár

Ha nem ismertem volna meg a Villám módszert, talán soha nem tértem volna vissza a tanári pályára. Diplomám megszerzése után csak egy évig tanítottam nyelveket, majd rohamléptekkel elhagytam a pályát. Eredmény- és sikerorientált vagyok, ezért - hiába minden kreativitásom -, a hagyományos nyelvtanítás nem nekem való.
Nyolc évvel ezelőtt találkoztam a Relaxa módszerével. Meglepett, felvillanyozott, majd meggyőzött. Azóta élvezettel dolgozom itt.
Miért is? Mert a kezdők (!) a két hetes szuperintenzív tanfolyam közben rendre arról számolnak be, hogy angolul álmodnak, és hogy részleteket megértenek TV műsorokból. Mert akik korábbi nyelvtanulásuk, nyelvvizsgájuk ellenére nem mertek megszólalni, itt megszólalnak. Akik pedig eddig nem értették meg az anyanyelvűeket, nálunk érteni kezdik. Mert vidámak, stresszmentesek az órák, így jó itt tanulni, tanítani.

Nagy Judit
okl. angoltanár


A VillámMódszer?
Néhány évig életem része volt : éjjel-nappal vele ébredtem, vele feküdtem. Nem túlzok, mert:
- így tanultam németül pár hónapig, hogy megtapasztaljam a módszer hatékonyságát;
- lektoráltam a VillámFrancia Dialóg és Praxis tananyagot, illetve a nyelvi zsonglőr-iskolához megírtam a transzformációs mondatokat,
- csoportokat vezettem az örömteli nyelvtudáshoz, fedeztettem fel velük a francia nyelv gyönyörűségeit szinte játszva: zsonglőrködtünk a szavakkal, a kifejezésekkel, a mondatokkal jó hangulatban és sok-sok jó érzéssel,
- alkalmazott nyelvészeti doktori kutatásaimhoz tanulmányoztam a módszer elméletét és együtt dolgoztam a VillámNyelviskola kutató-fejlesztő csapatával.
Bár már nem Budapesten élek, még ma is megdobban a szívem, ha az egykori, boldog «villám-évekre» gondolok: sok mindenben hozzájárultak énemhez. Ajánlom nyevtanárnak és nyelvtanulónak egyaránt.
Tapasztalják meg, úgy mint én, s szeressék is meg, úgy mint én! Nagy élményben lesz részük! Érdemes.

Dr. Rádi Ildikó
Jean Moulin Egyetem, Lyon 3, Franciaország


2000-ben indult az első nyelvtanfolyamom a Relaxa nyelviskolájában.  Az azóta eltelt 11 évben megszakítás nélkül ebben a közösségben dolgozom. Az angol tanítása mellett évek óta foglalkozom fordítással és tanítok magyart, mint idegen nyelvet. Közülük mindig is az angol tanítása állt legközelebb hozzám. Ebben nagy szerepe van az itt megismert módszernek, mely a tanárok számára is rengeteg sikerélményt nyújt.
Jó látni, hogy az idegen nyelvet nem ismerő emberek néhány, nálunk  eltöltött hét után kezdenek megtelni önbizalommal, s egyre magabiztosabban használják a nyelvet. Sok-sok éven át csak úgy lehet sikeresen dolgozni egy módszerrel, ha az ember a sajátjának érzi.
Ez a folyamatosan fejlődő módszer kétségkívül a leghatékonyabbak és a legrugalmasabbak közé tartozik. Ezt támasztja alá az a sok siker, melyet az általam is tanított tanulók értek el az évek során.

Keller Gabriella
okl. angoltanár

Közel a német és svájci határhoz, a soknyelvű Elzaszban születtem.
Francia nemzetiségü és nyelvű vagyok.
Franciát, angolt és németet tanítok.
Több mint félévszázadot  töltöttem már a Földön, és két éve élek Magyarországon. Itt a Relaxa VillámNyelviskolájában főleg a kényelmes, bár kicsi „kuckóban” dolgoztam, ahol rendszeresen, egymás után tíz-tíz percen át négyszemközt, szabadon társalogtam a tanulókkal.
Ez remek lehetőség arra, hogy kiderüljön a számukra is, mennyire értenek engem, és hogy mennyire oldottan, milyen folyékonysággal tudják magukat kifejezni.

Zerling Pascal,
francia-, német-, angoltanár© 2023 Minden jog fenntartva! Relaxa Kft., Budapest