QLL Kvantum Nyelvtanulás

Tangó program - használói vélemények:

"...annyira élvezték az ikreim és annyira élveztem én"

Jó másfél éve használjuk a családban a Tangót. Az első hetek, hónapok lázas „tangózásban” teltek – annyira élvezték az ikreim és annyira élveztem én a velük és a programmal való foglalatosságot.
Azt, hogy miért élvezték nyelvtanulást a fiúk, nem nehéz kitalálni.
 A szövegeket és feladatokat egyfajta színjátékként élték meg, utánoztak és szerepjátszottak, kipróbáltak szavakat, hangsúlyokat és gesztusokat – és közben mélyen beléjük bújt egy másik nyelv. Jó volt nézni őket, feljegyezni a vicces félrehallásaikat és büszkélkedni azzal a Tangóval megszerzett „gátlástalansággal”, amellyel azóta is viszonyulnak az angolhoz. Nekem, ha angolul kell beszélnem, még mindig a torkomban dobog a szívem – és ez nem tesz jót a kiejtésnek sem. Nekik az angol beszéd jó móka, melybe önfeledten beszállnak bármikor és bármilyen helyzetben.

Azóta iskolások lettek, két-tannyelvűbe járnak. Féltünk, hogy egy másfajta oktatási metódus majd felülírja mindazt, amit a Tangótól kaptunk. Nem így történt, bár a szorosabb iskolai időbeosztás miatt már csak a hétvégenként vagy szünetekben ülünk le a géphez. Nem vagyok szakember, nem tudom tehát megmagyarázni, miért őrizhették meg a Tangóval szerzett verbális vagányságukat. Talán mert a Tangó a bennünk élő gyereket, az utánzó, „majmoló”, játszó embert szólítja meg, tehát a játék erejére épít. Ezért lehet olyan hatásos.      

2011. december 6-án

Barátsággal: Pikó András


"... egy anyanyelvi magántanár által nyújtott támogatást kaptam."

Kedves Makara úr!

Néhány napja, június 23-án vásároltam meg a Villám Angol Tangó Maxi változatát. A hétvégém egy része (mintegy 10 órás időtartam) azzal telt, hogy az Önök programját használva angoloztam. Az első benyomásaimat az alábbiakban osztom meg:

  • A Villám Angol Tangó Maxi változata valóban anyanyelvi magántanárnak tekinthető, a DVD-ROM telepítő lemezének borítóján található "magántanár" kifejezés használata nem túlzás.
  • Mint innovatív megközelítést, ki kell emelnem a "zsonglőriskola" modul részt, és annak az egyes alábontásait. Ezek használatával az angoltanulás még "életszerűbb". Az angol mondatok itt más-más igeidőben vannak, begyakorolható a helyes szórend, választékosan használhatóak a módbeli segédigék, illetve egyéb más „nyelvtani finomságokkal” is lehet találkozni. Külön élvezem azt, hogy nem nyelvtani szabályokat kellett memorizálni, hanem a mondatok nyelvtani szerkezetének felismerésével lehet mélyíteni az angol nyelvtani részt. Mindezek alapján könnyebben áll össze a kép, hogy nyelvtani szempontból mi és miért változik különböző szituációban.
  • Szintén nagyon jónak tartom, hogy lehetőség van a mondatok begépelésére és a helytelen részt a program eltérő színnel jelzi. Én a diktálás menüt használom, tesztelve magam, hogy kihallom-e a teljes mondatokat. Mindezek alapján az írás rész nemcsak a szavak helyes leírását rögzíti, hanem a diktálással a hallás utáni értést is fejleszthető.
  • Bele-bele néztem a tanmenetekbe, illetve a szabad barangolási lehetőségbe. Vélhetően én az utóbbit fogom jellemzően használni.
  • Amit még fontosnak tartok (leginkább más felhasználók miatt), hogy célszerű lenne a tanmenetben lévő lehetőségeket bővebben bemutatni. Gondolok itt arra, hogy egy-egy rész után mi következik, egy-egy résznek várhatóan mennyi az időigénye, stb. Ezáltal a programot használó tudni fogja, hogy például az íráskészség fejlesztésére mikor, milyen részeket követően kerül sor, illetve az egyes feladatok megoldására várhatóan mennyi időt kell fordítani.

Összegezve a leírtakat,
egy rendkívül jó és igen átgondolt programmal találkoztam, és ahogy, az első felsorolásban is írtam egy anyanyelvi magántanár által nyújtott támogatást kaptam. Megjegyzendő az, hogy ez a „magántanári” lehetőség bármikor elérhető. A Villám Angol Tangó Maxi program ajánlható kezdőknek, újrakezdőknek, haladóknak, illetve azoknak is, akik nyelvvizsgával ugyan már rendelkeznek, de tudásukat mélyíteni akarják, illetve céljuk az idegen nyelven történő választékos kommunikáció.

Bártfai István
HR vezető 

(e-mail, 2011. június 27.)


Tovább a Rekordokhoz! !...a nyelvtanári véleményekhez!

© 2023 Minden jog fenntartva! Relaxa Kft., Budapest