Könyveink

Makara György:
A KVANTUM NYELVTANULÁS FELFEDEZÉSE
QLL Quantum Language Learning

Terjedelem: 172 oldal, Kiadó: Relaxa Kft. Budapest, 2017

Keménytáblás kötésben, cérna fűzött kivitelben.
A könyvkereskedelemben már elfogyott. A nyelviskolánkban ill. internetes rendeléssel kapható, amíg a készlet tart.
Pdf-je ingyenesen letölthető.

Category:

Ismertetés

A könyv műfaja formabontóan kettős: – népszerű, tudományos összefoglalás egy több évtizedes kutatás-fejlesztésről, egy felfedezésről, és a rájuk épülő nyelvoktatási rendszerről. Másfelől memoár a módszer kialakulásáról, alkalmazásának sikeréről, néhány kudarcáról.

Jó hir: nem kell se nyelvtant tanítani, tanulni, se szavakat és nyelvlecke szövegeket bebiflázni Makara György módszerében. És annak, aki még nem tud, nem beszélni, hanem először érteni kell az idegen nyelven. A beszéd ráér, amikor már az elemi nyelvismeret birtokába jutott.  És addig? – rengeteg, anyanyelvi kiejtésű, megértett szöveggel kell találkoznia, ezeket kimondania, rekonstruálnia, módosítania. Így tud beletanulni az idegen nyelvbe. Hasonlóan ahhoz, ahogy azt az anyanyelve megismerésekor tette. A nyelvtani rátekintés és a szókincs növelés ezutánra marad.

Meghökkentő gondolatok ezek, melyek – ha nyitottak vagyunk rá – mindenestől megváltoztathatják a beszélt nyelvvel és az idegennyelv-ismerettel kapcsolatos gondolkozásunkat, és egyszer talán a nyelvoktatást is.

Hogy mik a kvantum nyelvtanulás lényegi elemei?
Megtudja, ha elolvassa ezt a fontos művet! A nyelvtanulásban szinte mindenki érintett. Az eredményessége nemcsak egyéni vagy közösségi, de globális szinten is fontos. Ideje a járhatatlan utakról a valóban járhatóra térni – a nyelvoktatásban feltétlenűl! Magunkért, gyermekeinkért, egy élhetőbb, érthetőbb világért.


A Pszichológia Szemlében írták róla:

Összegzésül: Makara György egy negyedszázados, sikerekkel és kudarcokkal megtűzdelt küzdelmet oszt meg az olvasókkal. Példát mutat a tudományos igényességben, a kreativitásban, a merészségben, az elszántságban és a saját maga által létrehozott értékről való meggyőződésében. Módszerének köszönhetően több százan váltak sikeressé a különböző nyelvek tanulásában, köztük olyanok is, akik a hagyományos módszerekkel nem boldogultak. A Villám nyelvtanulás során a tanuló jól érzi magát, ezáltal motiválttá válik. S mint tudjuk, a leghatékonyabb tényező a motiváció. Hát ezért (is) lenne szükség ennek a módszernek a szélesebb támogatására a magyarországi nyelvoktatásban.

Navracsics Judit

Pannon Egyetem Magyar és Alkalmazott Nyelvtudományi Intézet

A teljes könyvismertetőt lásd: Magyar Pszichológiai Szemle, 2017, 72. 3/5. 445–447 DOI: 10.1556/0016.2017.72.3.5Makara György:
Szimu,
avagy Gyermeki kíváncsisággal a Világról

Élvezetes, olvasmányos mű. Eredeti megközelítésben a tanulás és nyelvtanulás pszichológiai, filozófiai, neurológiai és nyelvészeti háttere.

(Kemény kötésben, 248 oldal, Relaxa Kft., 2003.)

ELFOGYOTT! – Ingyenesen letölthető – Antikváriumban kapható


Ezt írta Popper Péter a könyvről az ajánlója utolsó bekezdésébe:

“Minden új gondolat gyökerei a szerző személyes élményvilágába nyúlnak vissza. Mérei Ferenc a nemzetközi hírű pszichológus mondotta: Az életünkből kell pszichológiát csinálni, nem a tankönyvekből. A Szimuban ez történik. Olvassák el! Meg fogják szeretni.”

A könyv mottója:

A tudomány mindig egy hamis bankót tép széjjel, amelyet mi igazinak tartottunk.
Nekünk ez rosszul esik. De csakhamar megvigasztalódunk,
mert nyújt helyette egy másik hamis bankót.

Gárdonyi Géza: Földre néző szem – Intelmek fiaimhoz

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
0
Kérdése van?    X
    Kérdése van?